Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی کشور و اعلام آن به شعب بیمه ایران و نمایندگی های آن در سراسر کشور و به تبع آن استان کهگیلویه و بویراحمد در حالی بدون اطلاع قبلی به بیمه گذران اعمال شده که علاوه بر نارضایتی شدید بیمه گران و بیمه گذاران ، فسخ کردن قراردادها توسط بیمه گذاران را در پی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس، بسیاری از بیمه گذارانی که به نمایندگی های شرکت بیمه ایران در استان کهگیلویه و بویراحمد مراجعه کرده و خود یا اعضای خانواده خود را بیمه عمر کرده اند امروز با حضور در این نمایندگی ها نسبت به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده اعتراض و نارضایتی خود را اعلام کردند و خواستار فسخ قراردادهای بیمه عمر خود شدند.

موضوع از این قرار است که براساس قانون بیمه، بیمه گذاران(اشخاصی) که خود یا اعضای خانواده خود را بیمه عمر و پس انداز می کنند از پرداخت مالیات معاف می باشند و بیمه گر (نمایندگی بیمه) در الحاقیه ای این موضوع را به بیمه نامه اصلی اضافه می کند تا در پایان اصل مبلغ به همراه سود بدون کسر مالیات به شخص تعلق بگیرد و این سند بین طرفین( بیمه گر و بیمه گذار) منعقد و به امضا می رسد.

چه کسی مسئول است؟

در زیر تصویر اقساط مربوط به سال 93 یک بیمه نامه را مشاهده می کنید که بیمه گذار از سال 93 اقساط بیمه نامه خود را به طور کامل پرداخت کرده و با توجه به نوع قرارداد بین طرفین (بیمه گر و بیمه گذار) این قرارداد از مالیات معاف است. اما در سال سوم بیمه نامه و پرداخت اقساط به یکباره سرو کله قانون مالیات بر ارزش افزوده پیدا شده و برخلاف قرارداد در اقساط بیمه لحاظ شده است!!!

در این بیمه نامه بیمه گذار(شخص) باید ماهیانه 116 هزار و 833 تومان پرداخت کند اما در اولین قسط پرداختی به جای این مبلغ و به خاطر مالیات بر ارزش افزوده باید در اولین قسط خود 167 هزار و 359 تومان پرداخت کند و این برخلاف قراداد منعقد شده بین بیمه گر و بیمه گذار است.

در کمال ناباوری پس از چند سال از پرداخت بیمه عمر توسط این افراد، حالا سازمان امور مالیاتی کشور طبق دستور العملی به بیمه ایران اعلام کرده است که مالیات برارزش افزوده بیمه های عمر و پس انداز اعمال شود که این امر خلاف قانون و قرار دادی است که بیمه گر و بیمه گذار با هم منعقد و به امضای یکدیگر رسانده اند.

براساس ماده 136 و 137 قانون مالیات کشور حق بیمه پرداختی از طرف بیمه گذار و سرمایه پرداختی از طرف شرکت های بیمه هر دو دارای معافیت مالیاتی هستند که این موضوع بخشی از تبلیغات بیمه های عمر را شامل می شود که مزیت آن بر سایر سرمایه گذاری ها را نشان می دهد.

طبق دستور العمل مدیریت اشخاص بیمه ایران در تاریخ هشتم اسفند 95 اعلام شده است که تمام بیمه های عمر و سرمایه گذاری صادره از سال 1392 به بعد شامل کسر مالیات می شوند و این مالیات فقط مربوط به قسمت پوشش های بیمه های عمر است و قسمت سرمایه گذاری همچنان از معافیت مالیاتی برخوردار است.

مالیات کسر نشده سنوات قبل طی یک یا دو قسط اولیه در دفترچه های بیمه اعمال می شود که این موضوع باعث نارضایتی و اعتراض بیمه گذاران و تهدید به شکایت و پیگیری موضوع و در نهایت فسخ قرار دادها در کهگیلویه و بویراحمد شده است.

ضربه سنگین سازمان مالیاتی کشور به نمایندگی های بیمه ایران کهگیلویه و بویراحمد

یکی از نمایندگی های فروش بیمه ایران در شهر یاسوج از این اقدام سازمان امور مالیاتی کشور و بیمه ایران به شدت اظهار نگرانی کرد و گفت: بسیاری از بیمه گذاران (اشخاصی) که در این نمایندگی خود را بیمه عمر و پس انداز کرده اند با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده خواهان فسخ قرار داد بیمه ای خود شده اند و این موضوع باعث بدبینی مردم به بیمه ایران که یک شرکت دولتی است شده است.

ن. یوسفی ابراز داشت: تمامی نمایندگی های بیمه ایران که اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده به انها اعلام شده است از این وضعیت نگران هستند چرا که تعداد بیمه گذاران و افرادی که خود و اعضای خانواده خود را بیمه عمر و پس انداز می کردند با اطلاع از این موضوع منصرف شده اند و این ضربه مهلکی به نمایندگی های بیمه در کهگیلویه و بویراحمد به شمار میرود.

سلب اعتماد بیمه گذاران از بیمه ایران در کهگیلویه و بویراحمد به خاطر مالیات بر ارزش افزوده

یکی دیگر از نمایندگی های بیمه ایران نیز در این زمینه گفت: اگر قرار بود که مالیات بر ارزش افزوده بر بیمه های عمر و پس انداز بیمه ایران اعمال شود چرا از قبل به این نمایندگی ها اعلام نشده است تا بیمه گذاران را در جریان قرار دهند و حالا که بسیاری از بیمه گذاران و افراد در سالهای سوم و چهارم پرداخت اقساط حق بیمه هستند این قانون اجرایی شده است.

وی افزود: با اعمال دستور العمل مالیات ارزش افزوده برای بیمه های عمر دیگر کسی حاضر نیست خود و اعضای خانواده خود را بیمه کند و اعتماد عمومی به بیمه ایران نیز سلب می شود.

دستور العملی که نمایندگی های بیمه ایران را در کهگیلویه وبویراحمد را وارد حاشیه کرد

مسئول صدور بیمه های اشخاص بیمه ایران کهگیلویه و بویراحمد گفت: چون بیمه نامه عمر یک قرار داد بین دو طرف بیمه گر و بیمه گذار است و اولین اصل از اصول بیمه که طرفین ملزم به رعایت ان هستند اصل حسن نیت است این موضوع یعنی لحاظ مالیات بر ارزش افزوده و عدم امکان توجیه بیمه گذران باعث هجوم آنها به شعب و نمایندگی های بیمه برای بازخرید شده است.

رامین محمدحسین زاده افزود: چون بازخرید بیمه نامه ها در پنج سال اول منفی می باشد اعتراض های شدیدی را به همراه دارد.

وی بیان کرد: با اجرای دستور العمل مالیات بر ارزش افزوده بیمه عمر، 88 نمایندگی بیمه ایران در استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از همه مورد اتهام و عدم حسن نیت قرار گرفته اند زیرا صدور بیمه نامه ها و تحویل آن به بیمه گذار اغلب توسط نمایندگی ها، بدون دخالت شعب بیمه صورت می گیرد و نماینده ملزم به رعایت دستور العمل ها و قوانین جاری است و به خاطر همین موضوع تعدادی از نمایندگی های بیمه ایران که بدون تقصیر مورد اتهام قرار گرفته اند خود و بیمه گذارانشان را به شعبه اصلی بیمه مرکزی ایران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج ارجاع می دهند.

محمد حسین زاده با اشره به اینکه این دستور العمل سازمان امور مالیاتی کشور برای بیمه گذاران به هیچ وجه توجیه کننده نیست، ابراز داشت: دستور العمل ابلاغی مدیریت بیمه اشخاص بیمه ایران در استان کهگیلویه و بویراحمدباعث اثرات منفی از جمله ریزش بیمه نامه های صادره است.

وی افزود: بیمه ایران تلویحا اعلام کرده است که باتوجه به مذاکرات و جلسات انجام شده با مجلس شورای اسلامی به احتمال زیاد قانون حذف مالیات در مورد کلیه رشته های بیمه ای به زودی عملیاتی شود.

توجیه بیمه ایران و اجرای مالیات بر ارزش افزوده / توجیهی که برای بیمه گذاران پذیرفتنی نیست

مسئول صدور بیمه های اشخاص بیمه ایران کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد تمامی بیمه نامه های صادره کلیه شرکت های بیمه باید اعمال شود که برخی از شرکت های بیمه کسر آن را به هنگام پرداخت سرمایه بیمه نامه موکول کرده اند و شرکت بیمه ایران به این نیت که پایان بیمه نامه یا هر زمان که بیمه گذار اقدام به فسخ بیمه نامه کند خسارت طبق جدول پیوستی بیمه نامه پرداخت شود و کسر مالیات بر ارزش افزوده را از سال 96 به صورت ماهانه در اقساط لحاظ کرده است.

با تمام این تفاسیر چند سوال اساسی در اینجا مطرح است که اجرای قانون مالیات برارزش افزوده به هیچ وجه پذیرفتنی نیست:

در وهله نخست کسانی که از سال 93 بیمه عمر پرداخت کرده اند در ابتدای انعقاد قرارداد با بیمه گر از پرداخت هرگونه مالیات معاف شده اند و این موضوع در برگه الحاقی بیمه نامه ذکر شده است.

در وهله دوم اگر قرار است که مالیات بر ارزش افزوده بیمه عمر که گفته می شود از سال 92 به قانون تبدیل شده است لحاظ شود چرا چنین چیزی از سوی نمایندگی های بیمه ایران در استان کهگیلویه و بویراحمد به افراد( بیمه گذاران) در بدو انعقاد قرارداد گفته نشده و در قرار داد نیز قید نشده است.

در وهله سوم جلب اعتماد مردم و حسن نیت طرفین هنگام عقد قرار داد موضوعی است که باید از سوی هر دو طرف رعایت شود و حال اینکه بیمه ایران عملا با اجرای قانون مالیات برارزش افزوده این اعتماد را زیر سئوال برده است و به بیمه گذار (اشخاص) دروغ گفته است.

باید دید سازمان امور مالیاتی کشور و شرکت بیمه ایران چه واکنشی نسبت به دستور العمل مالیات ارزش افزوده بیمه عمر و سرمایه گذاری نشان خواهند داد؟ و چگونه اعتماد سلب شده بیمه گذاران کهگیلویه و بویراحمدی را جلب خواهند کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۴۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: رئیس کمیسیون گمرک، حمل و نقل و لجستیک و هیئت‌ مدیره شرکت‌های حمل و نقل بین المللی استان با اشاره به مشکلات متعدد فعالان این صنف از قبیل صف انتظار در مبادی ورودی و خروجی، مشکلات متعدد در مرزها و در گمرکات و... گفت: مباحث مالیاتی یکی از دغدغه‌های اساسی فعالان این حوزه به‌ شمار می‌رود.

وی گفت: دریافت حق کمیسیون نامتعارف از شرکت‌های حمل و نقل هزینه‌های سنگین دفاتر مالیاتی و اخذ مبالغ جداگانه از بابت کارنه تیر و cmr، حاشیه سود شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی را تا حد زیادی کاهش داده است.

فتاح‌زاده با بیان این مطلب خواستار اعمال تعرفه متناسب در رابطه با اخذ مالیات از شرکت‌ها شد و گفت: بخش عمده‌ای از هزینه‌های دریافتی بابت کرایه حمل و نقل، متعلق به رانندگان است، اما متاسفانه هنگام اخذ مالیات این مبلغ، برای شرکت‌ها لحاظ می‌شود.

سید ضیاء رضوی؛ دبیر کمیسیون گمرک، حمل و نقل و لجستیک توضیحاتی در خصوص عملکرد سال 1402 کمیسیون ارائه و مشارکت حداکثری اعضاء در جلسات را به جهت تعیین اولویت ها و برنامه ریزی خواستار شد.

رضوی، ایجاد رویه واحد در شرکت های حمل و نقل بین المللی را از جمله موضوعات مهم و تاثیرگذار در حمل و نقل ذکر کرد و افزود: رقابت سالم صنفی از مهمترین مولفه های رشد بوده و در این راستا اتاق تبریز آماده است جلسات محوری در این خصوص برگزار کند، تا ضمن ارج نهادن به فعالان این حوزه، شاهد رشد چشمگیرصنعت حمل و نقل در استان باشیم.

دبیر کمیسیون مهمترین رسالت اتاق تبریز در برگزاری جلسات کمیسیون را حل مشکلات فعالان گمرک و حمل و نقل عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در سال گذشته پرونده های مالیاتی شرکت های حمل و نقل بین المللی طبق نظر بخش خصوصی که در جلسه کمیسیون عنوان شده بود، بررسی و صورت گرفت.

 در ادامه این جلسه نمایندگان شرکت‌های حمل و نقل، با نقد فرایند اخذ مالیات از مجموعه‌های خود، خواستار تعیین مالیات بر اساس میزان سود واقعی شده و مقرر شد بررسی موضوع در جلسه آتی با نمایندگان سازمان امور مالیاتی برگزار شود.

دیگر خبرها

  • خریداری ۵۰۰ دستگاه آمبولانس در کشور
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • سفر رئیس سازمان اورژانس کشور به کهگیلویه و بویراحمد
  • تدوام بیمه رایگان ۵ دهک اول در سال ۱۴۰۳
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد