Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@22:01:40 GMT

ريسک سيستماتيک در صنعتي منزوي

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۱۱۷۰۸

ريسک سيستماتيک در صنعتي منزوي

خبرگزاري آريا - تهران- ايرناپلاس- يک کارشناس صنعت بيمه با بيان اينکه ارتباط ضعيف صنعت بيمه با ساير دستگاه‌ها سبب شده تا صنعت بيمه در ايران يک صنعت منزوي باشد، گفت: زماني که صنعت بيمه ريسکي را مي‌پذيرد، بايد پشتوانه‌اي براي پذيرش ريسک داشته باشد. در غير اين صورت، خطر بروز ريسک سيستماتيک در اين صنعت تقويت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بيمه به شکل مدرن و امروزي، نخستين بار در سال 1270 شمسي به ايران آمد و تا حدود 45 سال بعد از آن، انحصار اين صنعت در دست خارجي‌هايي بود که به اميد کسب سود بيشتر، حاضر بودند امتياز صنايع مختلف از جمله صنعت بيمه را در قبال پرداخت پول به پادشاهان ايراني در اختيار گيرند.
با اين حال در سال 1313 دو ايراني به نام‌هاي الکساندر آقايان و علي‌اکبر داور، شرکت سهامي بيمه‌ ايران را با سرمايه‌ دولتي 20 ميليون ريال تشکيل دادند. البته براي تصويب قانون بيمه در ارديبهشت 1316 خورشيدي در مجلس شوراي ملي، دو سال زمان لازم بود و 10 سال بعد از آن، به فکر بيمه کارگران افتادند. بر اساس آن، همه‌ کارخانه‌ها و بنيادهاي اقتصادي، بازرگاني، صنعتي، معدني و هر بنيادي که کارگري را در استخدام داشت، چه دولتي و چه غيردولتي، بايد کارگران خود را نزد شرکت سهامي بيمه‌ ايران يا شرکت بيمه‌ داخلي ديگري که دولت مقتضي مي‌دانست، در برابر رويدادهاي ناخواسته‌اي که هنگام پرداختن به کار رخ دهد، بيمه مي‌کردند.
با اين حال رشد صنعت بيمه تا اوايل دهه 50 شمسي در ايران ادامه داشت، اما در ابتداي اين دهه بود که رشد قيمت نفت در بازارهاي جهاني، معادلات اقتصادي ايران را تغيير داد و به دنبال آن، شرکت‌هاي بيمه‌اي يکي پس از ديگري سر برآوردند، تا حدي که هنگام پيروزي انقلاب اسلامي، علاوه بر بيمه ايران، 13 شرکت بيمه ديگر در کشور فعال بودند.
**انقلاب اسلامي و بيمه‌هاي ملي
با پيروزي انقلاب، تمام بيمه‌ها ملي اعلام شد و تنها سه شرکت اجازه صدور بيمه‌نامه گرفتند. شرايط تا پايان جنگ هشت‌ساله ايران و عراق بر همين روال پيش رفت و پس از آن نيز دو شرکت بيمه دولتي ديگر تأسيس شد. اوايل دهه 80 شمسي بود که پاي بخش خصوصي به صنعت بيمه ايران باز شد و روند افزايش تعداد شرکت‌هاي بيمه‌گر همچنان ادامه دارد.
اما نکته مهم اين است که علاوه‌بر تعداد شرکت‌هاي بيمه‌گر، محصولات ارائه شده از سوي اين شرکت‌ها نيز هر روز متنوع‌تر مي‌شود، با اين حال کارشناسان اين صنعت عقيده دارند عدم محاسبه ريسک در اين صنعت و همچنين نبود ارتباط کامل بيمه‌گران با ساير نهادها مهم‌ترين مشکلاتي است که اين صنعت را تهديد مي‌کند و ممکن است ريسک سيستماتيک را در اين صنعت نهادينه کند.
**عدم وجود نظام جامع مديريت ريسک در صنعت بيمه
در همين مورد حسين ميرزايي، کارشناس بيمه در گفت‌وگو با ايرناپلاس گفت: به‌طور کلي صنعت بيمه ايران وضعيت مناسبي ندارد و يکي از دلايلش اين است که اگرچه به ظاهر تنوع پيدا کرده، اما در شيوه ارائه، ساز و کار درست خدمات بيمه‌اي ديده نشده است.
وي با اشاره به اينکه مورد دوم عدم وجود نظام جامع مديريت ريسک در صنعت بيمه است، ادامه داد: نظام جامع مديريت ريسک در خصوص اموال، اشخاص و موضوعات بيمه‌اي وجود ندارد و صنعت بيمه بايد نگرش وسيع و شفافي نسبت به ريسک‌هايي که قرار است پوشش دهد داشته باشد.
ميرزايي تأکيد کرد: در صنعت بيمه ايران ريسک ارزيابي نمي‌شود، در حالي که وظيفه اصلي صنعت بيمه ارزيابي و مديريت ريسک است.
**مشکلات معيشتي، مانع رشد بيمه‌هاي عمر
به گفته ميرزايي مسئله بعدي بحث ارتباط ضعيف صنعت بيمه با ساير دستگاه‌هاست. اين ارتباط ضعيف سبب شده تا بيمه در ايران يک صنعت منزوي باشد و اين بزرگ‌ترين چالش صنعت بيمه است.
وي به وضعيت بيمه عمر در کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه موضوعي که در صنعت بيمه به‌صورت شفاف گزارش نمي‌شود وضعيت بيمه‌هاي عمر است. اين در حالي است که يکي از مهم‌ترين شاخص‌هاي توسعه صنعت بيمه در هر کشوري ضريب نفوذ بيمه‌هاي عمر است.
ميرزايي با بيان اين که افراد معمولاً در مدت کوتاهي بيمه عمر پرداخت مي‌کنند و از آن خارج مي‌شوند، ادامه داد: اين موضوع دلايل متفاوتي دارد. از آنجا که افراد براي دريافت اين خدمت، پرداختي‌هايي دارند، زماني که وضعيت اقتصادي تغيير مي‌کند و معيشت مردم دچار مشکل مي‌شود، قاعدتاً هزينه‌هاي ضروري غير مهم را کنار مي‌گذارند تا بتوانند به هزينه‌هاي ضروري مهم رسيدگي کنند.
وي افزود: بيمه عمر براي فرداست، اما مسائل و مشکلات اقتصادي براي امروز است.
**ضعف صنعت بيمه در تضمين آينده
وي استقبال اندک مردم از بيمه عمر را ضعف صنعت بيمه در تضمين آينده و عدم فرهنگ‌سازي دانست و گفت: در خصوص بيمه‌هاي عمر، آگاه‌سازي و فرهنگ‌سازي خوبي صورت نگرفته و تنوع در شيوه ارائه محصولات بيمه‌اي نيز مطلوب نيست . در حالي که در برخي کشورها فقط در بيمه باربري وارداتي 120 بسته متنوع وجود دارد، اما در کل کشور بيش از 40 نوع بيمه نداريم.
اين کارشناس صنعت بيمه ادامه داد: چند مدل بيمه اتکايي وجود دارد. در يک مدل ريسک را به طرف خارجي‌ها منتقل مي‌کنيم که در حال حاضر به دليل تحريم‌ها ممکن نيست. در واقع اصل بيمه اتکايي اين است که بخشي از ريسک، بر دوش شرکت يا اقتصاد ديگري باشد، اما مسئله اينجاست که در داخل کشور به دليل مسائل تحريم و انزواي صنعت بيمه نتوانستيم با دنيا گفت‌وگو کرده و زمينه را فراهم کنيم، تا آنجا که حتي بدون تحريم‌ها نيز صنعت بيمه توانايي آن را ندارد که ريسک را به کشورهاي ديگر منتقل کند.
**سايه خطر بيمه‌هاي اتکايي بر سر صنعت بيمه
وي افزود: بيمه‌هاي اتکايي شامل دو مورد بيمه‌هاي اتکايي اجباري و اختياري است که در بحث بيمه اتکايي اجباري ريسک‌ها بر عهده بيمه مرکزي است.
ميرزايي با اشاره به اينکه در بحث بيمه‌هاي اتکايي اختياري اتفاق بدتري در حال وقوع است، گفت: در بيمه اتکايي اختياري، شرکت‌ها در کشور مسئوليت را بر گردن يکديگر مي‌اندازند که آسيب جدي دارد و اگر اتفاقي مانند سيل يا زلزله بيفتد کل شرکت‌هاي بيمه‌اي مانند دومينو مي‌ريزند و همه به‌صورت زنجير‌وار از يکديگر تأثير منفي مي‌گيرند، در صورتي که ظرفيت مجاز بيمه اتکايي لازم را ندارند.
وي تأکيد کرد: زماني که صنعت بيمه ريسکي را مي‌پذيرد، بايد پشتوانه‌اي براي پذيرش ريسک داشته باشد و اين پشتوانه در صنعت بيمه وجود ندارد. اين بي‌پشتوانگي در صنعت بيمه، خطر ريسک سيستماتيک را ايجاد مي‌کند.
**بيمه عمر متأثر از نرخ تورم است
همچنين نصرت‌الله نوربخش، کارشناس صنعت بيمه در گفت‌وگو با ايرناپلاس با اشاره به اينکه به‌طور کلي بيمه‌هاي زندگي که شامل انواع بيمه‌هاي عمر و حوادث مي‌شود در دنيا جايگاهي قوي دارد، گفت: از کل بازار بيمه در دنيا بيش از 50 درصد سهم بيمه‌هاي زندگي است و کمتر از 50 درصد بيمه‌هاي اموال را شامل مي‌شود.
وي ادامه داد: چيزي که در ايران اتفاق افتاده اين است که يک سيستم بيمه‌اي در بخش بيمه‌هاي زندگي داريم که متأثر از نرخ تورم، سود بانکي و نوسانات است و از همين رو نمي‌تواند قدرت سرمايه امروز را براي 10 يا 20 سال آينده حفظ کند. در حالي که در نقاط ديگر دنيا به دليل اينکه نرخ تورم تقريباً ثابت بوده و حدود سه درصد است، مي‌توان براي آينده برنامه‌ريزي دقيقي داشت.
**زيان رقابت قيمتي براي بيمه‌گران
نوربخش با بيان اينکه اگر قدرت پول از زماني که در بيمه‌نامه ثبت مي‌شود، کاهش پيدا کند و ارزش خود را از دست دهد نمي‌تواند انگيزه خوبي را به بيمه‌گذار براي خريد بيمه عمر بدهد، افزود: بايد راهي را انتخاب کنيم که ثبات را در بخش بيمه‌هاي عمر ايجاد کنيم تا مردم براي خريد بيمه‌هاي عمر انگيزه داشته باشند.
وي تأکيد کرد: طراحي بيمه عمر موفق، نياز به بررسي‌هاي کارشناسي دارد تا با هدايت بيمه مرکزي، تيم مالي به همراه متخصصين بيمه‌هاي عمر و زندگي آن را طراحي کنند و در کنار آن، بايد از سيستم‌هاي فناوري اطلاعات استفاده شود، زيرا محاسبات پيچيده‌اي دارد و شرکت بيمه بايد بتواند در طول زمان به تعهدات خود عمل کند.
وي مهم‌ترين چالش صنعت بيمه را تحريم‌هايي دانست که بر سر راه بيمه‌هاي اتکايي مشکل آفرين هستند و ادامه داد: به دليل اينکه بازار به‌سمت آزادسازي رفته، يک رقابت قيمتي بين شرکت‌هاي بيمه اتفاق افتاده است. اين رقابت نرخي به همه شرکت‌ها لطمه مي‌زند و ناگزير بايد دستگاه نظارتي بيمه مرکزي جمهوري اسلامي ايران به راهکارهايي دسترسي پيدا کند تا کيان صنعت بيمه را در جايگاه درستي قرار دهد.
**ساختار بيمه درماني به نفع بخش خصوصي است
اين کارشناس صنعت بيمه با اشاره به اينکه بيمه سلامت، ارتباطي به بيمه‌هاي بازرگاني ندارد، گفت: بيمه‌هايي مانند سلامت يا تأمين اجتماعي در محدوده‌اي خارج از بيمه‌هاي بازرگاني قرار دارند. تنها نکته در اين رابطه اين است که ساير بيمه‌هاي پايه مانند تأمين اجتماعي، ارتش و... اين امکان را دارند تا پوشش مازاد را در قالب بيمه‌هاي تکميلي با شرايطي که آيين‌نامه شوراي عالي بيمه مصوب کرده، بگيرند.
وي ادامه داد: به نظر مي‌رسد نوعي نا‌هماهنگي بين بيمارستان‌ها و پزشکان با صنعت بيمه وجود دارد که نياز است اين ناهماهنگي‌ها با دخالت بيمه مرکزي بين وزارت بهداشت، نظام پزشکي و صنعت بيمه مرتفع شود و با استفاده از بيمه‌هاي تکميلي بتوان نفع عمومي را فراهم کرد.
نوربخش گفت: بايد به اين نکته توجه کرد که در اين چارچوب درست، منافع مردم تأمين شود، زيرا در حال حاضر اين طور به نظر مي‌رسد که ساختار موجود بيشتر به نفع بخش خصوصي پزشکي اعم از بيمارستان‌ها و پزشکان است.
گزارش از حوري قاسمي
**اداره کل اخبار چندرسانه‌اي**ايرناپلاس**
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۱۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت

مدیر بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران با اشاره به حضور ۲۵۰ شرکت خارجی در این رویداد گفت: در این دوره از نمایشگاه نفت ایران نشست‌های B۲B و تخصصی برای تبادل دانش و تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی طراحی شده است.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، غلامرضا جمالی بیان کرد: استقبال شرکت‌های خارجی از نمایشگاه امسال به گونه‌ای است که ۵ هزار مترمربع فضا برای جانمایی آنها درنظر گرفته شده است در حالی که در دوره گذشته تنها فضایی ۲ هزار متری برای شرکت‌های خارجی در نظر گرفته شده بود.

وی افزود: شرکت‌هایی از روسیه، چین، فرانسه،‌ آلمان، ژاپن، کانادا، ایتالیا، ترکیه،‌ بلاروس،‌ هندوستان، اتریش و آرژانتین حضوری فعال در این نمایشگاه خواهند داشت.  
 
بر اساس این گزارش، در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران بیش از هزار و ۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخش‌های مختلف از جمله شرکت‌های بالادست نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میان‌دستی و پایین‌دستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های فناوری، دانشگاه‌ها، استارت‌آپ‌ها و دیگر شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت حضور دارند.

نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به‌عنوان اصلی‌ترین و مهم‌ترین رویداد نفتی ایران با حمایت و سیاست‌گذاری وزارت نفت، از سوی شرکت ملی نفت ایران برگزار می‌شود و شرکت‌های اصلی وزارت نفت (شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی)، شرکت‌های زیرمجموعه و تابعه آن‌ها و دست‌اندرکاران اصلی صنعت نفت، در آن حضور جدی و فعال دارند.

این رویداد با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه‌سازی فناورانه» روزهای ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی نفت ایران به نشانی www.nioc.ir و سایت نمایشگاه صنعت نفت به نشانی www.iran-oilshow.ir مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • مدیریت انقلاب اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی را در جهان منزوی کرد
  • عرضه محصولات صنعت گران قمی در نمایشگاه ایران اکسپو
  • همراه اول حامی برگزاری ششمین رویداد ایران اکسپو
  • حضور صنعت گران قمی در نمایشگاه ایران اکسپو
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد
  • ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد/ میزبانی از ۲ هزار تاجر خارجی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • صنعت نفت و گاز پیشتاز مسیر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن
  • پهپادهای اوکراین صنعت فولاد روسیه را هدف گرفتند